Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Lajmet e fundit

Petrit Sulaj - Planeti i Emocioneve

Petrit Sulaj


                                              Planeti  i Emocioneve   Kur të arrijmë në nivelin e mrekullueshëm për  të mbajtur  të paprekur dimensionin tonë emotiv, duke arritur që të spostojmë mëndjen (me ndërgjegje) dhe duke e lënë  vehten në dorë të emocioneve, do të shohim e përjetojmë  gjëra të mrekullueshme. Koha duket sikur s‘ ka lidhje me neve, është e ndalur dhe ecën vetëm për të tjerët. Nuk e kemi idenë e kalimit të ditëve, dhe jeta jonë bëhet si jeta e personazheve  të romaneve më të famshëm që kemi lexuar. Krejt kjo mrekulli ndodh sepse emocionet, kanë  fuqinë të na bëjnë që të ndjehemi gjithmonë, cilësisht  e aristokratisht në jetë. Pavarsisht moshës anagrafike, njeriu ngel në thelb i ri, energjik. Kemi  ndjenjën që brenda nesh gjithëçka rigjenerohet,  në qënien tonë ndjejmë të kalojë një korent special, i cili në vend të  elektroneve përcjell impulse kreative njerëzore.   Nuk duhet të pretendojmë të kuptojmë botën duke përdorur vetëm inteligjencën tonë, thj…