Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Xhemajl Rudi - LULE DHE VJESHTË (Poezi)

LEGJENDA
Njëherë magjia e hyjnisë ishte pyllie në pyll ishte dritësimiatje sipër shkëmbitte kaltërsia e qiellitte qielli i shqipevedhe një lumë atje derdhej në grykëte rrënjet e thella nën maldhe tingulli mbi rrasën e guritishin gjurmët e hapave të kohësmagjishëm dhe zëri i hyjnisëishte e madhe dashuria e pyllitfytyra në rrezen e jetëspamja e saj shkrihej në shkëlqimin e syvedhe zogjtë cicëronin si gjethetdhe zemra ndihej si në buzët e qiellitsi vetë shpirti i tij n`dritësimin e jetësnë legjendë u bekuan të gjitha njëherëshnë çdo hap të njeriut sipër balte,në gurra gurësh dhe driteMë pas kujtimi sublim i dashurisëdhe hardhia te guri dhe tingulli si shenja të dehura të kohës
ATJE
Atje lart mbi bregoretë blerimitcicërojnë zogjtë e kaltër t`qiellitkëngën e kthimit