Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Lajmet e fundit

Xhemajl Rudi - LULE DHE VJESHTË (Poezi)

LEGJENDA
Njëherë magjia e hyjnisë ishte pylli e në pyll ishte dritësimi atje sipër shkëmbit te kaltërsia e qiellit te qielli i shqipeve dhe një lumë atje derdhej në grykë te rrënjet e thella nën mal dhe tingulli mbi rrasën e gurit ishin gjurmët e hapave të kohës magjishëm dhe zëri i hyjnisë ishte e madhe dashuria e pyllit fytyra në rrezen e jetës pamja e saj shkrihej në shkëlqimin e syve dhe zogjtë cicëronin si gjethet dhe zemra ndihej si në buzët e qiellit si vetë shpirti i tij n`dritësimin e jetës në legjendë u bekuan të gjitha njëherësh në çdo hap të njeriut sipër balte, në gurra gurësh dhe drite Më pas kujtimi sublim i dashurisë dhe hardhia te guri dhe tingulli si shenja të dehura të kohës
ATJE
Atje lart mbi bregore të blerimit cicërojnë zogjtë e kaltër t`qiellit këngën e kthimit